Index Henri Mäntysaari

Videopelejä

Baldur's Gate
Ehdoton suosikkipelini. Olen pelannut kakkososan läpi kymmeniä kertoja ja ykkösenkin noin kymmenen. Modit pitävät kokemuksen tuoreina. Baldurin saa omakseen mistä tahansa verkkohuutokaupasta, tai sitten Good Old Gamesista.

Fanien tekemiä pelimodauksia tarjoavat ainakin Gibberlings 3, Spellhold Studios ja Pocket Plane group.

Audiosurf
Peli, joka koukutti minut todella lujasti muutama vuosi sitten. Yksinkertaistettuna pelissä ohjataan alusta radalla, joka luodaan valitun musiikkikappaleen perusteella. Kappaleeksi kelpaa mikä tahansa mp3-tiedosto.

Kappaleen musiikin ollessa hiljaista ja rauhallista rata on tasainen ja alus liikkuu hitaasti. Päinvastoin ollessa tilanne on päinvastainen.

Brutal Doom
Modi klassiselle Doom-pelille. Päivitetyt aseet, päivitetyt, esineet, päivitetyt viholliset. Enemmän verta, enemmän osumakohtia, enemmän keskisormea. Kokeile heti, tässä asennusohjeita.

Counter-Strike
Klassikko. Pelaan nykyään tätä vähemmän, sillä syystä tai toisesta peli riitelee tietokoneeni kanssa, eikä pysy pystyssä.

Dota 2
En ole ennen kokenut MOBA-tyylisiä pelejä omikseni. Yritän nyt kuitenkin treenata tätä genrensä kuningasta lähinnä opiskelukavereideni seurassa.

Wikipedian mukaan: "...Dota 2 was criticized for its steep learning curve and inhospitable community." Tämä pitää mitä suurimmissa määrin paikkansa. Dotan perusasiat oppii helposti, mutta että pelin todella hallitsee, sitä joutuu pelaamaan ja harjoittelemaan satoja tunteja. Dotassa on todella vireä ammattilaisgenre, ja turnausten palkintosummat ovat liikkuneet jopa miljoonissa dollareissa.

Steam
Voin antaa Steam-yhteystietoni jos olet tuttujani. Kysy vaikka meilitse, osoite on etusivulla.

Battlestar Galactica the board game
Ei mikään videopeli.

Päivitetty BSG on mainio avaruus-tv-sarja. Löytyy Netflixistäkin. Sarjasta on, kunnon nörttimeininkiä mukaillen, myös lautapeli. Lautapelissä saa pelata sarjasta tutuilla hahmoilla, jotka on jaoteltu eri rooleihin.

Henkilöhahmot voivat olla sotilaspomoja, politiikkapomoja, lentäjiä ja tukitoimijoita. Joku pelaajista on salassa Cylon, joka haluaa tuhota ihmiset. Turha tätä on enempää selittää, jos BSG ja lautapelit kiinnostavat, kannattaa yrittää päästä kokeilemaan.

Psst: tsekkaa Instagramin #bsg ja #boardgame -aihetunnisteet. :)

Sivuston on kirjoittanut Henri Mäntysaari AD MMXIV.